Huippusolistien hurmaa

Huippusolistien hurmaa

2.5.2019 / Ei kommentteja

Kevätklassikko soi romanttisissa tunnelmissa

Hyvinkääsali hehkuu toukokuisessa illassa romantiikkaa, sentimentaalisuutta ja sovinnoneleitä, ystävyyttä ja omistuskirjoituksia – kaikkea parasta 1800-luvulta!

Kevätklassikkoon siivittää Mendelssohnin alkusoitto Victor Hugon traagiseen näytelmään Ruy Blas. Vierailevina tähtinä nähdään viulisti Elina Vähälä ja sellisti Marko Ylönen, jotka soittavat Brahmsin rakastetun kaksoiskonserton solisteina. Kesän kynnykselle johdattelee lopuksi Bruchin harvemmin kuultu, viehko ja keväisen hurmaava Es-duurisinfonia. Sinfoniaorkesteria johtaa kapellimestari Tuomas Pirilä.

Supertähdet solisteina

Kansainvälisiin kiintotähtiimme lukeutuva viulisti Elina Vähälä vierailee Hyvinkäällä pitkästä aikaa, ja tällä kertaa hän jakaa solistitehtävän yhdessä toisen mestarillisen muusikon, sellisti Marko Ylösen kanssa. Kumpikin taiteilija on merkittävän solistiuransa ohella työskennellyt eri orkestereissa ja kamarimusiikkiproduktioissa, ahkeroinut levytyksiä ja toiminut professorina – Vähälä Karlsruhen musiikkikorkeakoulussa, Ylönen Sibelius-Akatemiassa. Heidät tunnetaan valovoimaisina, poikkeuksellisen monipuolisina muusikoina. Soittajien matkassa Hyvinkääsaliin matkaavat myös 1700-luvun arvosoittimet.

 

KEVÄTKLASSIKKO

ti 7.5.2019 klo 19.00 Hyvinkääsali

kapellimestari Tuomas Pirilä
Elina Vähälä, viulu
Marko Ylönen, sello

Mendelssohn: Ruy Blas
Brahms: Kaksoiskonsertto op. 102 a-molli

Bruch: Sinfonia nro 1 op. 28 Es-duuri

Liput Lippupisteestä palvelupalkkioineen 20,50 / 14,50 / 6,50 €

Ota yhteyttä

Hyvinkään Orkesteri konsertoi akustisesti mainiossa, konserttikäyttöön suunnitellussa Hyvinkääsalissa.

  • Hyvinkään Orkesteri: Kauppatori 1, 05800 Hyvinkää
  • Intendentti Charlotta Kivistö: +358 40 773 8466, charlotta.kivisto@hyvinkaanorkesteri.fi
  • Taiteellinen johtaja Tuomas Pirilä: +358 40 587 1436, tuomas.pirila@hyvinkaanorkesteri.fi
go-top