640-vuotisjuhlaa

640-vuotisjuhlaa

22.10.2017 / Ei kommentteja

Hyvinkään Orkesterin pitkäaikainen yhteistyökumppani Hyvinkään Oratoriokuoro täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Kuoron juhlakonsertti soi Hyvinkään kirkossa sunnuntaina 29.10. klo 16.00. Kuluva vuosi 2017 on myös Hyvinkään seurakunnan 100-vuotisjuhlavuosi sekä reformaation maailmanlaajuinen merkkivuosi. Uskonpuhdistuksen käynnistäneistä tapahtumista tulee konsertin aikoihin kuluneeksi 500 vuotta – Martti Luther julkaisi 95 teesiään Wittenbergissä 31.10.1517.

Oratoriokuoro valitsi juhlakonserttinsa teokseksi Händelin Messias-oratorion komeine Halleluja-kuoroineen. Juhlavuosien kunniaksi koko kolmatta tuntia kestävä teos kuullaan suomeksi, Reijo Norion suomentamana. Teosta on esitetty Hyvinkäällä aika ajoin, mutta nyt se soi ensi kertaa suomenkielisenä versiona. Norion suomennoksen esityksistäkin on jo hyvä tovi; ensiesityksensä nyt kuultava suomennos sai vuonna 1965.

Konsertin johtaa kapellimestari Tuomas Pirilä. Oratoriokuoron on harjoituttanut musiikkineuvos Matti Heroja ja solisteina laulavat Sirkka Lamminen, Tuula Paavola sekä Jukka Heroja. Ennakkotiedoista poiketen Jari Parviaisen sijaan bassosolistina laulaa Johann Tilli.

Lisää konsertista voi kuulla ”Pulttikavereilta” maanantaina 23.10. klo 17.15 Hyvinkään kirkossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Ota yhteyttä

Hyvinkään Orkesteri konsertoi akustisesti mainiossa, konserttikäyttöön suunnitellussa Hyvinkääsalissa.

  • Hyvinkään Orkesteri: Kauppatori 1, 05800 Hyvinkää
  • Intendentti Elina Heikkinen: elina.heikkinen@hyvinkaanorkesteri.fi
  • Taiteellinen johtaja Tuomas Pirilä: +358 40 587 1436, tuomas.pirila@hyvinkaanorkesteri.fi
go-top