Juhlavuosi huipentuu Marrasklassikkoon

Juhlavuosi huipentuu Marrasklassikkoon

6.11.2017 / Ei kommentteja

Hyvinkään kaupungin ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien vietto huipentuu Hyvinkään Orkesterin ”Marrasklassikko”-konserttiin Hyvinkääsalissa 21.11. klo 19.00. Tuolloin konsertissa kuullaan itsenäisyyden ajan suomalaisia klassisia säveliä sekä yksi upouuden orkesteriteoksen kantaesitys.

Konsertin ensimmäisenä teoksena kuullaan Uuno Klamin ”All’Overtura”, jonka jälkeen soi Selim Palmgrenin neljäs pianokonsertto solistinaan mestarillinen Palmgren-tulkki, pianisti Henri Sigfridsson. Väliajan jälkeen on vuorossa Ville Raasakan teoksen ”Hammer, hammer, on the wall, who’s the fairest of them all?” kantaesitys. Orkesterille ja esineille sävelletty teos on Hyvinkään Orkesterin tilausteos. Teoksen valmistumista on tukenut Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahaston Sibeliuksen seuraajat -sävellyshanke ja sävellys on näin yksi hankkeen 15:tä Suomen itsenäisyyden juhlavuonna kantaesityksensä saavasta orkesteriteoksesta. Konsertin päättää Jean Sibeliuksen 7. sinfonia, ja myös lisäyllätyksiä saattaa olla luvassa… Sinfoniaorkesteria johtaa kapellimestari Tuomas Pirilä.

Marrasklassikon liput (8-18 €) ovat myynnissä Lippupisteissä kautta maan!

Konserttiperiodi juhlistaa myös Hyvinkään Orkesterin kotipesän, Hyvinkääsalin 30-vuotisjuhlaa: Hyvinkääsalin syntymäpäivää vietetään maanantaina 20.11., jolloin on Marrasklassikko-konsertin ”Pulttikaverit” klo 17.00 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Syntymäpäivänä järjestetään Hyvinkääsalissa myös maksuttomia opastettuja kierroksia, joihin voi ilmoittautua täältä:
http://www.hyvinkaa.fi/hyvinkaasali1/ilmoittaudu-hyvinkaasalin-kulissien-takana–kierrokselle-tasta/

Tervetuloa mukaan juhlahumuun!

Ota yhteyttä

Hyvinkään Orkesteri konsertoi akustisesti mainiossa, konserttikäyttöön suunnitellussa Hyvinkääsalissa.

  • Hyvinkään Orkesteri: Kauppatori 1, 05800 Hyvinkää
  • Intendentti Elina Heikkinen: elina.heikkinen@hyvinkaanorkesteri.fi
  • Taiteellinen johtaja Tuomas Pirilä: +358 40 587 1436, tuomas.pirila@hyvinkaanorkesteri.fi
go-top