Marraskuu tuo klassikot Hyvinkääsaliin

11.11.2019 / Ei kommentteja

Pianisti Laura Mikkola piipahtaa Pariisista

Hyvinkään Orkesterin Marrasklassikko on vakiinnuttanut paikkansa Orkesterin syyskauden konserttikalentereissa ja on siten paitsi klassikko jo itsessään, myös estradi länsimaisen klassisen taidemusiikin klassikoille niin säveltäjä-, teos- kuin esiintyjäkaartissakin.

Marrasklassikon solistina soittaa Pariisissa asuva pianisti Laura Mikkola, Maj Lind- ja Maurice Ravel -pianokilpailujen voittaja. Sibelius-Akatemiassa sekä Yhdysvalloissa Indianan yliopistossa ja Curtis Institute of Musicissa Philadelphiassa opiskellut Mikkola on esiintynyt kaikkialla Euroopassa ja ympäri maailmaa merkittävimpien orkestereiden solistina, maineikkaimmissa maailman konserttisaleissa aina Tokion Suntory Hallista Los Angelesin Hollywood Bowliin. Vuonna 1995 Laura Mikkolalle myönnettiin Nuori Suomi -palkinto. Edellisen kerran hän on konsertoinut Hyvinkään Orkesterin solistina vuonna 1994.

Marrasklassikon johtaa Hyvinkään Orkesterin taiteellinen johtaja, yli 30 vuotta orkesteria kipparoinut kapellimestari Tuomas Pirilä.

Keisarillista ylväyttä ja sibeliaanista hehkua

Solistiteoksena konsertissa kuullaan Ludwig van Beethovenin komea Keisarikonsertto. Vuosina 1809–1811 sävelletty kolmiosainen teos jäi säveltäjänsä viimeiseksi valmistuneeksi pianokonsertoksi. Vaikkei Beethoven itse antanutkaan konsertolleen sen maineikasta lempinimeä, kuvaa nimi paremmin kuin hyvin teoksen ylväyttä ja majesteetillisuutta. Konserttoon johdattelee konsertin alussa viehko viattomuuden hetki Krzysztof Pendereckin oopperasta Kadotettu paratiisi ja väliajan jälkeen on vuorossa yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista orkesteriteoksista, Jean Sibeliuksen toinen sinfonia vuodelta 1902. Sibeliaanista hehkua ja kareliaanista fantasiaa uhkuva teos on jo toista vuosisataa valjastettu suomalaisten syvimpien tuntojen tulkiksi, mutta säveltäjä itse irtisanoutui kaikesta sinfoniaan liitetystä isänmaallisesta ohjelmallisuudesta. Yhtä kaikki teoksesta on tullut säveltäjänsä levytetyin ja soitetuin sinfonia, ehdoton yleisön suosikki ja näin ollen erinomainen Marrasklassikon päätösnumero!

MARRASKLASSIKKO
ti 19.11. klo 19.00 Hyvinkääsalissa
kapellimestari Tuomas Pirilä
Laura Mikkola, piano
Penderecki: Adagietto oopperasta Paradise Lost
Beethoven: Pianokonsertto nro 5 Es-duuri ”Keisari”
Sibelius: Sinfonia nro 2 D-duuri

Ota yhteyttä

Hyvinkään Orkesteri konsertoi akustisesti mainiossa, konserttikäyttöön suunnitellussa Hyvinkääsalissa.

  • Hyvinkään Orkesteri: Kauppatori 1, 05800 Hyvinkää
  • Intendentti Elina Heikkinen: elina.heikkinen@hyvinkaanorkesteri.fi
  • Taiteellinen johtaja Tuomas Pirilä: +358 40 587 1436, tuomas.pirila@hyvinkaanorkesteri.fi
go-top