Konserttivuosi huipentuu UV-konsertteihin Hyvinkäällä

27.12.2019 / Ei kommentteja

Saksalaisin sävelin kohti uutta vuosikymmentä

Hyvinkään Orkesterin perinteiset vuoden viimeiset konsertit Hyvinkääsalissa huipentavat jälleen kaupungin monipuolisen kulttuuri- ja tapahtumavuoden. Järjestyksessään jo 29. kertaa järjestettävä vuotuinen uudenvuodenaaton konsertti sai kokeiluluontoisesti rinnalleen aatonaaton konsertin, joka sekin on nyt ehtinyt muodostua perinteeksi peräti 9 vuoden aikana.

Konserttien ohjelma on identtinen ja tällä kertaa saksalaista sävelperinnettä pullollaan. Wagnerin, Mahlerin ja von Weberin oopperahittien ohella kuullaan Richard Straussin lauluja sekä tämän hurmaava valssisarja Ruusuritari-oopperasta. Illan aikana piipahdetaan myös vampyyritaruissa, kun ohjelmassa kuullaan teosharvinaisuus Heinrich Marschnerilta, Weberin aikalaiselta ja Wagnerin innoittajalta. Suurta, yli 60 soittajan muodostamaa sinfoniaorkesteria johtaa kapellimestari Tuomas Pirilä.

Vuoden viimeiset illat dramaattisen sopraanon seurassa

UV-konserttien solistina laulaa sopraano, musiikin tohtori Jenni Lättilä. Useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä laulukilpailuissa palkittu Lättilä toimii opettajana Sibelius-Akatemiassa. Dramaattinen sopraano on kysytty orkesterisolisti ja esiintyy aktiivisesti myös lied-laulajana. Lättilä debytoi Suomen Kansallisoopperassa Wagnerin Nibelungin Sormus -tetralogiassa vuonna 2011 ja on sen jälkeen vieraillut Kansallisoopperassa vuosittain. Lättilän taiteellisen tohtorintyön keskiössä oli Richard Wagnerin musiikki ja hän toimii aktiivisesti Suomen Wagner-seurassa.

Vuoden viimeinen konsertti on perinteisesti, jo parin vuosikymmenen ajan myyty loppuun, joten liput kannattaa ostaa hyvissä ajoin etukäteen Lippupisteen toimipaikoista. Konserteissa on väliaika ja aattoillan konserttilipun hintaan sisältyy kilistely konsertin väliajalla.

Uudenvuodenaaton konsertin alkajaisiksi jaetaan Hyvinkään kaupungin taidepalkinto.

LIPUT Lippupisteestä aattoon ja aatonaattoon, tervetuloa mukaan!

Ota yhteyttä

Hyvinkään Orkesteri konsertoi akustisesti mainiossa, konserttikäyttöön suunnitellussa Hyvinkääsalissa.

  • Hyvinkään Orkesteri: Kauppatori 1, 05800 Hyvinkää
  • Intendentti Elina Heikkinen: elina.heikkinen@hyvinkaanorkesteri.fi
  • Taiteellinen johtaja Tuomas Pirilä: +358 40 587 1436, tuomas.pirila@hyvinkaanorkesteri.fi
go-top