Tiellä moderniin kaupunkiin

3.3.2020 / Ei kommentteja

Hyvinkään Orkesterin maaliskuinen konsertti viitoittaa tietä moderniin kaupunkiin. Se on tie, jota kävi kuvataiteilija Helene Schjerfbeck aikalaisineen; tie, jota aikamme säveltäjät rakentavat meille asteltavaksi ja jälkipolville muisteltavaksi. Useita punaisia lankoja kokoava konserttiohjelma esittelee musiikkia viimeisen sadan vuoden ajalta – vanhimpana soi kuvataiteilijanakin tunnetun Arnold Schönbergin Kamarisinfonia, uusimpana Suomen kantaesityksensä saava Maija Hynnisen teos New Holland. BBC:n äänestyksessä maailman tärkeimmäksi elossa olevaksi säveltäjäksi viime syksynä rankatun Kaija Saariahon Aer-sävellyksen rinnalla soivat Igor Stravinskyn Ragtime ja Aarre Merikannon Largo misterioso kymmenosaisesta orkesterisarjasta. Kapellimestari Tuomas Pirilän johtamien kamariyhtyeteosten lomassa saapuu pieniä suuria postikortteja Pariisista.

Maaliskuisen konsertin solistitehtävissä jonglööri Sakari Männistö

Konsertin solistinumerona kuullaan ja nähdään Lotta Wennäkosken Jong, kamariorkesterille ja jonglöörisolistille kirjoitettu hauskan hurmaava orkesterikappale, joka sai kantaesityksensä 23.5.2013 Rovaniemellä. ”On tärkeää näyttää, että nykymusiikki voi olla hauskaa” kertoo vastikään 50-vuotisjuhliaan viettänyt säveltäjä perinteisten orkesterisoitinten rinnalla munaleikkureita, nokkahuiluja ja mehupillioboeita hyödyntävästä teoksestaan. Jonglöörinä nähdään Sakari Männistö, kymmenissä sirkusproduktioissa Suomessa ja ympäri maailmaa esiintynyt sirkustaiteilija, joka on monipuolisen taiteilijauransa lisäksi ollut mm. perustamassa ympäri Suomea toimivaa sirkus- ja musiikkiyhdistys Agit-Cirkiä sekä monitaiteista Hiljaisuus-festivaalia Kittilään.

TIE MODERNIIN KAUPUNKIIN
to 5.3.2020 klo 19.00 Hyvinkääsalissa
Tuomas Pirilä, kapellimestari
Sakari Männistö, jonglööri

                                                                  

         

                                      

Ota yhteyttä

Hyvinkään Orkesteri konsertoi akustisesti mainiossa, konserttikäyttöön suunnitellussa Hyvinkääsalissa.

  • Hyvinkään Orkesteri: Kauppatori 1, 05800 Hyvinkää
  • Intendentti Elina Heikkinen: elina.heikkinen@hyvinkaanorkesteri.fi
  • Taiteellinen johtaja Tuomas Pirilä: +358 40 587 1436, tuomas.pirila@hyvinkaanorkesteri.fi
go-top