Hyvinkään Orkesterin syyskausi käynnistyy

25.9.2020 / Ei kommentteja

Mackenzie ja Mozart

Hyvinkään Orkesterin syyskauden alkajaisiksi nautitaan pianotaiteilija Mackenzie Melemedin Mozart-taituroinnista. Yhdysvaltalainen Melemed ihastutti Maj Lind -pianokilpailussa vuonna 2017 suunnattoman musikaalisella ja heittäytyvällä soitollaan. Isoisän yhdellä dollarilla kirpputorilta ostama kosketinsoitin oli saanut kolmevuotiaan pojan innostumaan niin, että edessä olivat pianonsoiton alkeistunnit. Nyt 25-vuotias, äskettäin musiikin maisteriksi valmistunut Suomi-fani viimeistelee opintojaan New Yorkin Juilliard-musiikkikorkeakoulun vaativassa kaksivuotisessa diplomiohjelmassa mm. Emmanuel Axin johdolla.

Solistinumerona konsertissa kuullaan rakastettu, erityisesti hitaasta osastaan tunnettu Mozartin A-duuripianokonsertto. Kapellimestari Tuomas Pirilän johtaman konsertin orkesterinumerona on Ludwig van Beethovenin kahdeksas sinfonia. Säveltäjä itse nimitti teostaan ”pikku F-duurisinfoniakseen” sen lyhyyden ja iloluontoisuuden vuoksi. Teos sai kantaesityksensä Wienissä 27.2.1814 – ja jakaa näin saman syntymäpäivän Mackenzien kanssa!

Orkesteri yhdessä pitkästä aikaa

Edellisestä Orkesterin suuremman kokoonpanon konsertista tulee lokakuussa kuluneeksi seitsemän kuukautta. Koronapandemian ajan ensimmäinen orkesteriperiodi tarkoittaa uudenlaisia toimintatapoja turvaväleineen, käsideseineen, portaittaisine taukoineen ja omine nuottitelineineen. Vaikka Hyvinkääsalin lava onkin suuri, on kokoonpanoa hivenen pienennetty, jotta turvaväleistä voidaan huolehtia asianmukaisesti. Ensimmäinen periodi tuo lavalle kapellimestarin ja solistin lisäksi 36 muusikkoa.

Henkilökunnan ja yleisön terveysturvallisuudesta huolehditaan noudattamalla THL:n turvallisuussuosituksia. Vähän yli tunnin mittaisessa konsertissa ei ole väliaikaa ja katsomo on numeroimaton. Katsomoon istutaan turvavälein ja salin henkilökunta huolehtii turvallisesta konserttikäynnistä. Konserttilippu suositellaan ostamaan etukäteen Lippupisteen toimipaikoista Hyvinkääsalin lipunmyyntipisteen ruuhkautumisen estämiseksi. Liput ovat saman hintaiset kaikista kanavista ostettaessa.

Intendentti kattojärjestön leivissä

Hyvinkään Orkesterin intendentti Charlotta Kivistö toimii syyskaudella Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n toiminnanjohtajan sijaisena. Suomalaisen orkesterikentän kattojärjestö edistää ja kehittää maamme sinfonia- ja kamariorkesteritoimintaa sekä valvoo orkestereiden etuja ja oikeuksia. Yhdistykseen kuuluu 31 jäsenorkesteria: Varsinaisina jäseninä ovat kaikki Suomen ammattisinfonia- ja kamariorkesterit sekä kuusi muuta orkesteria. Liitännäisjäseninä on kolme orkesteria.

Ota yhteyttä

Hyvinkään Orkesteri konsertoi akustisesti mainiossa, konserttikäyttöön suunnitellussa Hyvinkääsalissa.

  • Hyvinkään Orkesteri: Kauppatori 1, 05800 Hyvinkää
  • Intendentti Elina Heikkinen: elina.heikkinen@hyvinkaanorkesteri.fi
  • Taiteellinen johtaja Tuomas Pirilä: +358 40 587 1436, tuomas.pirila@hyvinkaanorkesteri.fi
go-top