Palmusunnuntain barokkia

22.3.2021 / Ei kommentteja

Pienesti perinteistä kiinni pitäen

Palmusunnuntain konsertti on ollut yksi pitkäaikaisista Hyvinkään Orkesterin konserttiperinteistä. Vuosikymmenten ajan konsertti on tuotettu yhteistyössä Hyvinkään Oratoriokuoron kanssa ja ohjelmistossa on ollut jokin barokkiajan suurteoksista – viime vuosina pääsääntöisesti J. S. Bachin Matteus-passio.

Viime keväänä maailma muuttui ja hyydytti konserttitoimintamme pitkäksi aikaa. Niin Hyvinkään Orkesterille kuin koko suomalaiselle kulttuurikentälle kulunut vuosi on ollut äärimmäisen poikkeuksellinen ja rajoitukset, suositukset ja ohjeistukset ovat karsineet myös meidän toimintamme aivan minimiin.

Keväällä 2020 jousikvartettimme konsertoi palmusunnuntaina suljetulla Hyvinkään kaupungintalolla. Konsertti striimattiin maksutta Poikkeustilaklubi-nimiselle Hyvinkään kaupungin vastaperustetulle kulttuurikanavalle. Pian tuosta konsertista on kulunut vuosi. Maassamme vallitsevat jälleen poikkeusolot, ja jälleen joudumme konsertoimaan ilman liveyleisöä. Väliaikaiseksi tarkoitettu striimausalusta täyttää pian vuoden ja sen kautta on lähetetty satakunta kulttuuritapahtumaa. Uusi normaali on täällä.

Tällä kertaa laskeudumme hiljaisen viikon viettoon englantilaisen barokin sävelin. Pienen barokkiyhtyeen solistina hurmaa kontratenori Teppo Lampela.

Lämpimästi tervetuloa Palmusunnuntain barokkia -konserttiimme – voit kuunnella meitä missä sitten oletkin! Konserttia voit seurata maksutta Facebookissa Poikkeustilaklubi-sivulla sekä Hyvinkään kaupungin YouTube-kanavalla osoitteessa www.hyvinkaa.fi/youtube. Konsertti jää myös katsottavaksi myöhemmin samoille kanaville.

Ota yhteyttä

Hyvinkään Orkesteri konsertoi akustisesti mainiossa, konserttikäyttöön suunnitellussa Hyvinkääsalissa.

  • Hyvinkään Orkesteri: Kauppatori 1, 05800 Hyvinkää
  • Intendentti Elina Heikkinen: elina.heikkinen@hyvinkaanorkesteri.fi
  • Taiteellinen johtaja Tuomas Pirilä: +358 40 587 1436, tuomas.pirila@hyvinkaanorkesteri.fi
go-top