Pyhäinpäiväviikonlopun Requiem!

4.11.2021 / Ei kommentteja

”Lacrimosa dies illa…” – musiikinhistorian kenties riipivimmät säkeet soivat jälleen, pitkän hiljaisuuden jälkeen, kun satapäinen suurkuoro, solistit ja orkesteri kokoontuvat konsertoimaan kapellimestari Tuomas Pirilän johdolla pyhäinpäiväviikonloppuna.

Konserttiproduktion harjoitukset käynnistyivät viime syksynä, mutta pyhäinpäiväksi 2020 kaavaillut konsertit jouduttiin lopulta aivan viime hetkellä perumaan, kun pandemiatilanne heikkeni merkittävästi. Katseet suunnattiin kohti seuraavaa syksyä, ja vihdoin kauan odotetut, harjoitellut ja hartaasti toivotut konsertit soivat Lahden Ristinkirkossa lauantaina 6.11. klo 15.00 ja Hyvinkään kirkossa sunnuntaina 7.11. klo 18.00.

W. A. Mozartin Requiem, sielunmessu, on yksi klassisen musiikin rakastetuimpia teoksia. Neljälle solistille, kuorolle ja wieniläisklassiselle orkesterikokoonpanolle vuonna 1791 kirjoitettu tilaussävellys kiehtoo kuulijaansa yhä uudelleen. Teoksen syntyhistoriaa verhoaa salaperäisyyden harso, eikä vähiten siksi, että säveltäjämestari menehtyi kesken sävellystyön.

Marraskuussa konsertit johtaa Hyvinkään Orkesterin taiteellinen johtaja, kapellimestari Tuomas Pirilä. Solisteina laulavat sopraano Aurora Ikävalko, altto Pilvi-Annukka Äikäs, tenori Ville Salonen sekä hyvinkääläislähtöinen baritoni Markus Nieminen. Yli satapäisen suurkuoron muodostavat Hyvinkään Oratoriokuoro, Lahden Bach-kuoro, Lahden Kamarikuoro sekä kouvolalainen Sonus-kuoro. Orkesterina toimii Hyvinkään Orkesteri, joka myös tuottaa konserttiproduktion yhteistyössä Lahden Kamarikuoron kanssa.

Konsertteihin on vapaa pääsy, ohjelmalehtisen saa ostettua ovimyynnistä à 20 € hintaan tuntia ennen konserttien alkua.

Ota yhteyttä

Hyvinkään Orkesteri konsertoi akustisesti mainiossa, konserttikäyttöön suunnitellussa Hyvinkääsalissa.

  • Hyvinkään Orkesteri: Kauppatori 1, 05800 Hyvinkää
  • Intendentti Elina Heikkinen: elina.heikkinen@hyvinkaanorkesteri.fi
  • Taiteellinen johtaja Tuomas Pirilä: +358 40 587 1436, tuomas.pirila@hyvinkaanorkesteri.fi
go-top