Hyvinkään Orkesteri ry

Hyvinkään Orkesterin ensikonsertista on kulunut jo yli kuusikymmentä vuotta. Yhdistykseksi orkesteri rekisteröitiin vuonna 1962. Orkesterin kapellimestareina ovat puolen vuosisadan kuluessa toimineet mm. Aarre Hemming, Jouko Koivukoski ja Pentti Sistonen sekä vuodesta 1988 orkesteria johtanut kapellimestari Tuomas Pirilä. Orkesteri järjestää vuosittain muutamia täyden kokoonpanon konsertteja (40–50 soittajaa) sekä lisäksi useita kamariorkesteri- ja kamarimusiikkikonsertteja.

Orkesteri on mukana Hyvinkään kaupungin Kulttuuripolku-hankkeessa ja kutsuu kausittain sen tiimoilta kaikki kaupungin peruskoululaiset tutustumaan orkesteriin, sen soittimiin ja soittajiin sekä orkesterimusiikkiin ja -konsertteihin.

Hyvinkään Orkesteri on aikojen saatossa profiloitunut teosharvinaisuuksien esittäjäksi – konserteissa kuullaan usein tuntemattomampia sävellyksiä paitsi tunnetuilta, myös harvemmin kuulluilta säveltäjiltä. Orkesterin ohjelmistoon kuuluvat myös aikamme musiikin esittäminen sekä kantaesitykset. Orkesterin ensimmäinen levy, vuonna 1999 julkaistu ”Ylitse kuun, alitse päivän” sai seuraa vuonna 2008 julkistetusta äänitteestä ”Harri Vuori: Symphonies Nos. 1 and 2”.

Hyvinkään Orkesterin soittajisto koostuu pääosin Hyvinkään musiikkiopiston ja lähiseutujen musiikkioppilaitosten opettajista, ammattimuusikoista sekä  ammattiin opiskelevista nykyisistä ja entisistä hyvinkääläisistä soittajista. Lisäksi orkesteri tarjoaa orkesterisoittokokemuksia myös pitkällä opinnoissaan oleville, lahjakkaille musiikkiopiston oppilaille. Hyvinkään Orkesteri konsertoi akustisesti mainiossa, konserttikäyttöön suunnitellussa Hyvinkääsalissa.

Yhdistyksen kunniapuheenjohtaja on sen perustajajäsen, pitkään orkesterissa soittanut ja lähes 50 vuotta yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toiminut Risto Ivars.

Hyvinkään Orkesteri ry

Hallitus

Antti Hakkarainen, puheenjohtaja
puheenjohtaja@hyvinkaanorkesteri.fi

Joanna Broman
Miia Lahti
Terhi Raitio, varapuheenjohtaja
Milko Vesalainen
Aarno Yrjö-Koskinen

Musiikkilautakunta

Tuomas Pirilä, puheenjohtaja
tuomas.pirila@hyvinkaanorkesteri.fi

Rista Tuura
Lauri Vaahtoranta